Cand trebuie sa apelez la un arhitect?

Ideal, din punctul meu de vedere, ar fi sa apelati la un arhitect inainte de a cumpara un teren. Asa veti sti inca de la inceput care pot fi punctele forte pe care va puteti baza, dar si problemele pe care le puteti intampina in faza de proiectare si utilizare a obiectivului proiectat.

Cum apelez la serviciile unui arhitect?

Cel mai bun mod de a alege un arhitect este de a stabili, in primul rand, o intalnire cu el. Astfel, va veti face o idee inca de la inceput despre cat de eficienta va fi comunicarea cu el ( uneori, cel mai important lucru il reprezinta comunicarea ), despre ceea ce proiecteaza si cum proiecteaza, despre mediul in care proiecteaza (de aceea recomand ca cel putin prima intalnire sa se faca la biroul arhitectului).

Care sunt preturile de proiectare?

Preturile de proiectare pot varia foarte mult, in functie de: tipologia temei, suprafata construita, gradul de complexitate al temei. Nu recomand sa insistati sa aflati la telefon preturile de proiectare. Un arhitect bun ( daca doriti un arhitect bun ) va vedea acest lucru ca pe un act superficial al beneficiarului si, in consecinta, nu va lua in serios posibilitatea unei colaborari.

Originalitate

Fiecare proiect are propria identitate si originalitate, asta pentru ca fiecare tema de proiect este diferita in felul ei si depinde de: necesitatile beneficiarului si a felului sau de a gandi, de locatie , de orientare, vecinatati, etc. Toate aceste lucruri vor genera un concept si o tema unica pentru fiecare proiect in parte.

Experienta

Dispunem de experienta necesara ducerii la bun sfarsit a oricarui tip de proiect, insemnand constructii civile si industriale ( locuinte unifamiliale, locuinte cuplate sau insiruite, locuinte colective, birouri, comert, restaurante, baruri sau teatre, hoteluri sau pensiuni, hale industriale), interventii la constructii existente (consolidari, extinderi, supraetajari la constructiile existente).

Comunicare

Poate fi, de foarte multe ori, cheia ducerii la bun sfarsit a unui proiect. Comunicarea inseamna nu numai transmiterea corecta a informatiilor dintre arhitect si beneficiar, dar si stabilirea unei conexiuni intre arhitect si beneficiar, cu rolul de a stabili o tema de proiectare cat mai apropiata de cerintele beneficiarului.

Complexitate

Un proiect complet este alcatuit dintr-un complex de specialitati de proiectare (arhitectura, rezistenta, instalatii, etc), studii (geotehnice, topografice, de insorire, etc). Avem capacitatea si experienta de a manageria intregul proiect, prin implementarea si corelarea tuturor studiilor si specialitatilor.